D R T C
  
                                     
                      
           Dansk  Rideterapeutisk  Center
 
- FORSIDE -- OM RIDETERAPI --SPISEFORSTYRRELSER -- PRISER -- HORSEMANSHIP -- KONTAKT -- STØTTEFORENING


LÆS OM:


Hestene


Rideterapi


Spiseforstyrrelser


Foto fra terapien

Christine Lunding Tolversen


Jeg har mere end 30 års erfaring med egne og andres heste - specielt vilde problemheste med " tilknytnings- og adfærdsforstyrrelser". Jeg er født i 1966,  uddannet sygehjælper og pædagog. En  erfaringsmæssig bred baggrund fra mit arbejde med børn, unge, personer med handicap, somatisk- og psykisk syge samt stærkt demente mennesker, danner baggrund for mit arbejde som psykiatrisk rideterapeut, samt en lang række kurser i bl.a. psykologi, selvværd, kognitiv terapi og coaching.
 

Jeg har været i kontakt med heste hele mit liv. Ret tidlig fandt jeg ud af, at der var andre måder at have kontakt til heste på end blot ridning. Ved at kigge på hestene i flok på folden, lærte jeg deres kropssprog og signaler at kende. Jeg lærte gennem årene at efterligne dette hestesprog hvilket gjorde det lettere for mig, at vise hestene hvad jeg havde til hensigt.

Men jeg lærte også en anden ting, som er langt sværere at forklare. Det var som om hesten udviste empati for mennesket.

Hestene viste evnen til ikke-sprogligt, at opfange og forstå, hvad der sker inde i mennesket. De kan måske forstå enkelte ord og en del af vores tegn og signaler, men de kan også aflæse vores motiver og hensigter.

Hestene kommer mennesket i møde med åbent sind hver gang. De bærer ikke nag. Hesten er én stor, opmærksom, lyttende sansemaskine. Din mindste bevægelse registreres. Det er ikke nødvendigt at snakke, men det er nødvendigt at være til stede og nærværende.

Rideterapien.dk anvender fuldblodsarabere, som udover at være smukke, også er intelligente nok til den hesteassisterede terapi.  Her kræves ikke en rolig hest som til fysisk rideterapi for personer med handicap, men derimod en hest der hurtigt spejler dine følelser, bevægelser og reagerer på dine mindste signaler.

Kontakt:

Bjørnsholm
rideterapeutisk center


v/Christine Lunding Tolversen

Præstehøjvej 8, Lille Lyngby,
3320 Skævinge.

Tlf: 2924 2262

 

Information:
Vinter: Rideterapien foregår i ridehus i Meløse, Hillerød.

Sommer: I meget vådt vejr aflyses eller vi kører til ridehus i Meløse. Alle andre dage, også de blæsende, foregår lektionerne udendørs. Vejbeskrivelse kan fremsendes ved tilmelding.

 

 

 

 

 

 


 • Rideterapien.dk © 2006 • Kontakt webmaster

RIDETERAPIEN.DK